Yhteenvetoa

Kevät meni taas kaiken sellaisen parissa, johon ei muuten ole hirveästi aikaa. Mm. kylä- ja shoppailureissuja (tänä keväänä 2 x Ikealla…!!!), maalaus- ja nikkarointiprojekteja, kaappien siivousta ja Pirjon leipomolla käyntejä 🙂 Sen verran oli taas kaikkea ohjelmaa, että kun treenikausi alkoi viime viikolla, niin ihan mielellään asettui jo aloilleen ja keskittyi urheiluun. Mutta on tässä edelleen mukavasti erilaisia projekteja, joita saa omalla koneella näpytellä, kun pitää saada ajatuksia pois urheilusta.

Mutta kaiken muun ohella, keväällä tietysti piti saada koottua ajatuksia menneestä kaudesta. Alkukauden kunto tuntui hyvältä, mutta jotain mysteeristä ongelmaa tuli lihaksistoon vuodenvaihteessa (väsymystä), mikä sitten aika lailla määritteli loppukauden. Tai lopullinen niitti oli helmikuussa iskenyt influenssa, josta kroppa taisi toipua kunnolla vasta huhtikuussa. Aikamoinen tauti kyllä, jospa ensi vuonna ottaisi taas sen rokotteen, kun nyt jätin väliin… Nyt ollaan yritetty miettiä, miten pääsisi tuosta jo useampana perättäisenä vuotena ongelmaksi muodostuneesta vuodenvaihteesta yli (terveenä). Jotain siis muutetaan harjoittelussa.

Viime viikonloppuna tuli käytyä kisaamassa Kauhajolla ampumasuunnistuksen SM-kisoissa/ MC-osakilpailussa. Parin vuoden tauon jälkeen intouduin tänä keväänä taas iltarasteille, joten päätin myös tuonne lähteä kisaamaan, kun kisat oli niin lähellä. Lauantailta tulikin ihan huippuonnistuminen ja SM-kulta yhteislähdöstä! Ammunta oli älyttömän hyvää ja helppoa, joten siitä sai pitkäksi aikaa hyviä fiiliksiä penkalle 🙂 Ja suunnistuskin meni mukavasti (perjantaina tosin jännitti liikaa, kun suunnistuskisoista oli taukoa 3 vuotta), joten nyt on intoa jatkaa iltarasteilla käyntiä. Sieltä saa yleensä aina hyviä treenejä! Ja olisi tarkoitus käydä joku matka kisaamassa elokuussa myös ampumasuunnistuksen MM-kisoissa Mikkelissä. Eli siihen mennessä täytyy saada rohkeutta suunnistukseen!

Joka tapauksessa, vaikka välillä käydään pitämässä hauskaa ja hakemassa hyviä fiiliksiä muista lajeista, niin pääpaino ja lähtökohdat kaikelle harjoittelulle ja kisaamiselle on omassa lajissa. Kesän kisat ovat vain hyviä treenejä kohti talven koitoksia 🙂